Oecumenische vesperdienst in de Sint Petrus en Paulus kerk te Oostende

Op woensdag 23 januari 2014 werd een vesperdienst gevierd in het kader van de bidweek voor de eenheid van christenen in de grote kerk van de Heiligen Petrus en Paulus te Oostende. Dit jaar had men als thema gekozen: “Is Christus dan verdeeld?”  –  1 Kor. 1. 1 – 17.

Dit jaar was het de beurt aan de Katholiek Kerk om in deze oecumenische dienst voor te gaan en dit te organiseren.

E.H. Antoon Wullepit, Deken van Oostende ging in deze vesperdienst voor samen met Revd. Father Augustine Nwaekwe van de Anglicaanse Kerk en Priester Bernard Peckstadt van de Orthodoxe Kerk.

Het welkomstwoord, enkele gebeden alsook de homilie en de slotzegen werd verzorgd door E.H. Antoon Wullepit, Deken van stad Oostende en de schriftlezing werd er gezongen door Priester Bernard Peckstadt.

Het kerkkoor van de parochie van de HH. Petrus en Pauluskerk van Oostende

De dienst werd er mooi verzorgd door het kerkkoor van de parochie van de HH. Petrus en Pauluskerk van Oostende. Een menigte gelovigen uit de regio Oostende waren gekomen om deze dienst bij te wonen waaronder ook een mooie delegatie van onze parochianen van onze orthodoxe parochie van Oostende.

E.H. Antoon Wullepit, Deken van de stad Oostende samen met Revd. Father Augustine Nwaekwe van de Anglicaanse Kerk en Priester Bernard Peckstadt van de Orthodoxe Kerk.

Tenslotte volgde er nog een receptie in de parochiezaal “El Mar” voor alle aanwezigen. Dank aan E.H. deken Antoon Wullepit voor de dienst en de ontvangst van deze oecumenische viering. Moge dit samen bidden ons steeds dichter bij elkaar brengen.

No comments yet

Comments are closed