Oecumenische Gebedsviering in de Anglikaanse kerk te Oostende

Op maandag 23 januari 2012 werd in het kader van de Bidweek voor de Eenheid der Christenen in de Anglikaanse kerk in de Langestraat te Oostende een Oecumenische Gebedsviering gehouden, voorgegaan door vertegenwoordigers van drie christelijke kerken aanwezig in Oostende.

Op het einde van dienst deden de voorgangers een gezamenlijk gebed

Zo gingen voor: E.H. Clifford Owen van de Anglicaanse Kerk, E.H. Antoon Wullepit, Deken van Oostende en E.H. Frans Sonneville van de Rooms-Katholieke Kerk, en Priester Bernard Peckstadt en Priester Bart D’huyvetter van de Orthodoxe Kerk. Ds. Frans Blokland van de Protestantse Kerk liet zich verontschuldigen wegens ziekte. Dit jaar was het de beurt aan de Anglikaanse Kerk om deze oecumenische dienst te organiseren. De oecumenische viering werd muzikaal begeleid door een orgelist van de Katholieke kerk en dit met samenzang.

Het welkomstwoord, en het openingsgebed werd verzorgd door de ontvangende Anglikaanse gemeenschap. De evangelielezing werd er gezongen door Vader Bernard Peckstadt. Daaropvolgend werd de homilie gehouden door E.H. E.H. Clifford Owen. Nadien werden er nog verschillende gebeden voorgelezen door de verschillende priesters afgewisseld. Nadien werd er nog een glaasje  en koekje aangeboden en was er gelegenheid tot ontmoeting achteraan in de kerk.

Voor meer foto’s van deze oecumenische viering: klik hier

 

No comments yet

Comments are closed