Bezoek naar aanleiding van de Heilige huisjes

De themadag Heilige Huisjes, die doorging op dinsdag 10 november 2015, moest kinderen wegwijs proberen te maken in de wirwar van al de verschillende godsdiensten. Onder de coördinatie en begeleiding van Horizon Educatief, een plaatselijke vzw, namen 9 groepen uit verschillende scholen uit Oostende, Westende, Wenduine en Nieuwmunster deel aan deze activiteit.

Bezoek van één van de klassen samen met Vader Andreas

Zes Heilige Huisjes te Oostende openden deze dag hun deuren waaronder ook onze parochie. In totaal kwamen 158 kinderen uit het 5de en 6de leerjaar bij ons op bezoek. Tussen 9u30 en 15u30 kwamen de verschillende groepen via een doorschuifsysteem met een bezoek van telkens 30 minuten langs om hun reeds in de klas voorbereide en ook spontaan ter plaatse opgekomen vragen aan ons te stellen.

Deze vragen werden beantwoord door Cathy Van Bruaene en Vader Andreas die tevens voor de ontvangst zorgden. Het was hartverwarmend getuigen te mogen zijn van hun kinderlijk enthousiasme en in interactie met hen te treden. We wensen speciaal Cathy van Bruaene te bedanken voor haar deskundige uitleg en Claude Bouillon voor zijn aanwezigheid en steun.

 Verslag Vader Andreas.

No comments yet

Comments are closed